Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

De lekkerste traditionele gerechten uit Duitsland

De lekkerste traditionele gerechten uit Duitsland

Duitsland staat bekend om zijn rijke geschiedenis en indrukwekkende architectuur. Daarnaast staat de Duitse keuken ook bekend om zijn heerlijke en diverse gerechten. Traditionele Duitse gerechten en desserts zitten vol met warme en hartige smaken, die elk een culinair genot bieden. In dit artikel hebben we een lijst samengesteld met heerlijke traditionele Duitse gerechten en desserts. Hierdoor weet je precies wat je moet proeven tijdens je reis naar Stuttgart!

Bratkartoffeln

Kartoffeln betekent in het Duits "aardappelen". Duitsers eten aardappelen bij bijna elke maaltijd. Bratkartoffeln is een van de lekkerste gerechten met aardappelen. Het wordt gemaakt door gekookte aardappelen in plakjes te snijden en ze te mengen met spek en uien, en ze vervolgens te bakken in olie of in de oven.

Maultaschen

Maultaschen is een streekgerecht uit Zuid-Duitsland, vergelijkbaar met Duitse dumplings. Het is een heerlijke en stevige maaltijd. Vergeleken met de dumplings die we gewend zijn, gebruiken Maultaschen veel meer ingrediënten in de vulling. Iets grotere deegzakken worden gevuld met worst, spinazie, uien, en meer. De verhalen rondom de oorsprong van Maultaschen zijn behoorlijk fascinerend. Tijdens de paasperiode verbiedt het vasten van christenen het eten van vlees en het drinken van alcohol. Daarom probeerden mensen in de oudheid God te misleiden door Duitse dumplings te maken met deeg gevuld met vlees.

Flammkuchen

Onder de traditionele Duitse gerechten is Flammkuchen een soort pizza, bijna als een dunne korst lahmacun. Het wordt gemaakt door verschillende ingrediënten op dun uitgerold deeg te leggen. Als je van pizza of lahmacun houdt, raden we je ten zeerste aan om Flammkuchen te proberen. Onze favoriet is met kaas, rucola en tomaten.

Obatzda

Obatzda is een Beiers smeerkaasmengsel. Het wordt gemaakt door twee derde rijpe zachte kaas, meestal Camembert, te combineren met een derde boter. Zoete of pittige paprikapoeder, zout en peper zijn ook enkele smaken die in deze kaas worden gebruikt. Daarnaast zorgen verse uien bovenop Obatzda voor een heerlijke smaak. Je kunt het eten met brood of Brezel. Het is ook mogelijk om het buiten Beieren te vinden.

Bratwurst

Een van de eerste gerechten die in je opkomt als je aan Duitsland denkt, zijn de stevig ogende worsten. Bratwursts, gemaakt van varkensvlees, zijn een veelvoorkomende delicatesse bij straatstalletjes en festivals. Je vindt ze ook altijd op markten in de Duitse steden. De Currywurst is overigens een leuk en lekker alternatief, waarbij de Bratwurst overgoten wordt met currysaus.

Brotkorb

In tegenstelling tot de meeste andere keukens, kan het diner in de Duitse keuken meer een koude snack zijn. Naast verschillende kazen, worsten en vetten, is het heerlijke brood van de Duitsers, namelijk Brotkorb (broodmand), het middelpunt van deze maaltijden. Je vindt dit soort eten zelfs op festivals zoals Oktoberfest en Volksfest met de naam Brotzeit Teller. Bovendien bieden biertuinen dit ook vaak aan.

Brezel

In elke bakkerij in Duitsland vind je pretzels. Brezel is een soort pretzel en Duitsers eten het als tussendoortje. Onder Duitsers zijn Brezel en Bratwurst een van de meest geliefde gerechten om bier mee te begeleiden. Sommige restaurants serveren Brezel samen met vleeswaren en plakken kaas, waardoor het een must-try is voor iedereen die naar Duitsland reist.

23-09-2024 om 23:10:19