Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.
Ja, ik accepteer cookies:
Op Receptentabel gebruiken we:
Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel
Deze gerechten moet je beslist eten tijdens je vakantie in Italië! |
|
Vraag je je af wat je in Italië moet eten? Bekijk een handvol (of mondvol!) regionale gerechten die je gewoon moet proeven tijdens je vakantie in Brindisi of elke andere plek in Italië. Belangrijke waarschuwing: er staan koolhydraten op het programma. Insalata CapreseWist je dat een eenvoudig gerecht met plakjes tomaat, basilicum, mozzarellakaas van koemelk (fior di latte) en een flinke scheut olijfolie je omver kan blazen? Deze salade met vier ingrediënten is het bewijs - en net als alle populaire gerechten in Italië zit het geheim in de superverse, lokaal geteelde ingrediënten. Insalata Caprese dankt zijn naam aan het eiland Capri. Het is de perfecte lichte zomerlunch, wanneer de basilicum en de tomaten vers uit de tuin worden geplukt. Pizza MargheritaHoewel je eigenlijk nergens in Italië een fout kunt maken met het bestellen van pizza, claimt de stad Napels wat misschien wel een van de beste is. Deze klassieke pizza is gemaakt met een eenvoudig deeg, tomatensaus, mozzarellakaas, verse basilicumblaadjes en een scheutje extra vergine olijfolie. Het is geen toeval dat de groene, witte en rode ingrediënten van een traditionele pizza Margherita passen bij de kleuren van de Italiaanse vlag. Het werd tenslotte in 1889 uitgevonden ter ere van koningin Margherita van Savoye. En hoewel we niet zo ver zouden gaan om te zeggen dat dit het populairste gerecht in Italië is, komt het zeker in de buurt! Trofie met basilicumpestoDit pastagerecht is een van de beroemdste gerechten in de regio Ligurië in Noord-Italië. Het wordt gemaakt met korte, opgerolde trofie-pasta, gemengd met pesto alla Genovese, en soms worden er aardappelen en sperziebonen aan toegevoegd. Eerlijk gezegd is alles met pesto alla Genovese het proeven waard in Noord-Italië. Deze pesto is gemaakt van basilicum die in Genua groeit (vandaar de naam), pijnboompitten en Parmigiano-Reggiano, naast andere lekkernijen zoals extra vergine olijfolie. AranciniAls je nog nooit een gefrituurde rijstbal op Sicilië hebt gehad, wil je dat meteen maken. Arancini worden met de hand gemaakt met licht gevarieerde ingrediënten en bereidingen op verschillende delen van het eiland, maar worden vaak gevuld met vleesragout en erwten, of ham en mozzarella. De bal (of kegel) risotto wordt vervolgens in broodkruim gerold en in de frituurpan gegooid. Wat is er niet lekker aan een warme, kaasachtige bal van goedheid?! Het is niet voor niets een van de beste Italiaanse gerechten. Tagliatelle alla BologneseAls je jezelf afvraagt: "Waar staat Italië om bekend?" is er eigenlijk geen goed antwoord, maar we weten wel dat Bologna een van de beste plekken in Italië is voor foodies. Het heeft de bijnaam "La Grassa", of de dikke, dankzij de culinaire tradities, en tagliatelle alla bolognese is een stralende ster op die lijst. Zeggen dat het een van de beste Italiaanse gerechten ooit is, is een understatement! Stel je voor: met de hand gerolde linten van lange, platte pasta gegooid in een ragùsaus gemaakt met vlees, wijn en tomaten. Het water loopt ons al in de mond... 21-09-2024 om 23:00:49 |