Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

De lekkerste gerechten afkomstig uit België

De lekkerste gerechten afkomstig uit België

België als land is misschien overschaduwd door zijn populairdere buren, maar de regionale keuken is genoeg om elke serieuze reiziger naar dit prachtige land te lokken. België is nogal beroemd om zijn junkfood, maar Belgisch eten is niet zomaar een mix van overheerlijke gerechten of junkfood; het is een voortreffelijke mix van de eetstijlen van Frankrijk, Duitsland en Nederland. Je kunt de volgende gerechten eten tijdens je citytrip naar Brugge, maar je kunt ze ook thuis maken in je eigen keuken. Deze Belgische recepten zijn in ieder geval echte aanraders!

Moules-frites

De mosselen van Moules-frites die in de Noordzee worden gevonden, zijn vleziger dan die in Frankrijk en dit traditionele gerecht in België bestaat uit mosselen die gekookt zijn in witte wijn en klassieke groentebouillon of in traditioneel Belgisch bier. Het wordt traditioneel geserveerd met frieten en voor velen is het dippen van deze in de overgebleven saus na het eten van de mosselen de perfecte manier om dit gerecht af te ronden.

Grijze garnalenkroketten

Deze zeevruchten zijn ook een van de klassieke Belgische specialiteiten. Het is een knapperige delicatesse, meestal vers gemaakt in de meeste visrestaurants. Het is knapperig van buiten en gesmolten en sijpelend van binnen. Het is een perfecte snack en is ook een van de beroemdste gerechten in België.

Friet

Dit is zo’n beetje het nationale voedsel van België. De in België geperfectioneerde manier van frieten is een tweestaps frituurproces om de knapperigheid van binnen en buiten en de zachtheid te perfectioneren. Het is een van de vegetarische gerechten van België. Er is een jaarlijkse stemming over welk restaurant of kraam de beste frieten maakt. Een Belgisch voedingsfeit is dat de frieten een Belgische uitvinding zijn en geen Franse. Hoewel de Belgen geen echt bewijs hebben, maken ze wel de beste frieten ter wereld.

Stoemp

Dit romige gerecht is de superieure versie van je gewone aardappelpuree en een hoofdbestanddeel van Belgisch eten. Het traditionele Belgische eten is een romige mix van aardappelpuree en andere groenten zoals wortelen, boerenkool, spruitjes, enz. en wordt geserveerd als bijgerecht of als hoofdgerecht met worstjes. Om de smaak van traditioneel eten in België te proeven, moet je dit gerecht proberen!

Wafels

Wafels zijn net als het lokale eten in België. Er zijn twee soorten wafels, de rechthoekige die niet zo zoet zijn als de andere variant, maar wel bedekt zijn met chocolade, room en verschillende soorten geraspt fruit. De andere variant is klein en heeft suikerkristallen erin verwerkt, dus is meer aan de zoete kant. Deze vind je bijna overal, en veel plekken hebben een unieke smaak. Vermijd gewoon extra toppings om de pure zoete smaak van de wafels te krijgen.

Tomates aux Crevettes Grises

Ook wel Tomaten met Grijze Garnalen genoemd, dit is een andere Belgische klassieker gemaakt van bruine of grijze garnalen met een royale mix van mayo en gevuld met koude tomaten. Het is een populair voorgerecht en geliefd bij zowel de lokale bevolking als bezoekers. Je kunt ze het beste proberen in Oostende.

19-09-2024 om 22:49:07