Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

De lekkerste recepten voor een picknick op het strand

De lekkerste recepten voor een picknick op het strand

Als het gaat om buiten eten, is een picknick op het strand misschien wel onze favoriete manier om dat te doen. We weten niet precies waarom dit waar is, maar eten dat bij de oceaan wordt gegeten, smaakt gewoon zoveel beter? Het is makkelijk te begrijpen hoe het zout, het zand en de zon van een dagje strand je behoorlijk hongerig kunnen maken. Maar je zou geen concessies moeten doen aan wat je meeneemt in de koelbox of strandtas, want je kunt tijdens je picknick op het strand gewoon lekker en gezond eten. De volgend recepten helpen hierbij!

Caprese sandwich

Ingrediënten:

  • 1/2 kopje balsamicoazijn
  • 8 sneetjes boerenbrood
  • rucola
  • 2 rijpe tomaten, in plakjes gesneden
  • 450 gram verse mozzarella, in plakjes
  • 12 verse basilicumblaadjes
  • Extra vergine olijfolie, om te besprenkelen
  • Kosjer zout
  • Versgemalen zwarte peper
  • 2 eetlepels kant-en-klare of zelfgemaakte basilicumpesto

1. Breng in een kleine pan op middelhoog vuur balsamicoazijn aan de kook. Kook, af en toe roerend, tot het ongeveer twee derde is ingekookt en stroperig is, ongeveer 5 minuten. Laat afkoelen.

2. Rooster ondertussen het brood, indien gewenst. Verdeel de rucola over 4 sneetjes brood. Beleg met tomaten en mozzarella. Besprenkel de mozzarella met wat balsamico-glazuur. Leg basilicumblaadjes erop. Besprenkel met olie; breng op smaak met zout en peper. Smeer een dikke laag pesto op één kant van de overgebleven sneetjes brood. Sluit de broodjes met de pestokant naar beneden en snijd ze doormidden.

Antipasto aardappelsalade

Ingrediënten:

  • 900 gram baby Yukon Gold-aardappelen, gehalveerd
  • Kosjer zout
  • 1/2 kopje extra vergine olijfolie
  • 1/4 kopje rode wijnazijn
  • 1 teentje knoflook, fijn geraspt
  • 1 volle theelepel Dijonmosterd
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1/4 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 1/2 kleine rode ui, in dunne plakjes gesneden
  • 1 pot gemarineerde, in vieren gesneden artisjokharten, uitgelekt
  • 113 gram mozzarellaballetjes, gehalveerd
  • 1 pot gesneden zwarte olijven
  • 2 c. cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 1 c. gesneden soppressata of pepperoni
  • Kleine handvol verse basilicumblaadjes, fijngehakt
  • Kleine handvol verse peterselie, gehakt

1. Doe de aardappelen in een grote pan en bedek ze met water; kruid ze rijkelijk met zout. Breng het water aan de kook en kook tot de aardappelen gemakkelijk met een mes te doorboren zijn, 12 tot 15 minuten.

2. Meng ondertussen in een grote kom de olie, azijn, knoflook, mosterd, Italiaanse kruiden, peper en 1 theelepel zout.

3. Giet de aardappelen af, voeg ze toe aan de dressing terwijl ze nog warm zijn en hussel ze door elkaar. Laat ze 20 minuten afkoelen.

4. Voeg ui, artisjokken, mozzarella, olijven, tomaten, soppressata, basilicum en peterselie toe. Schud voorzichtig tot alles goed gemengd is.

Thaise watermeloensalade

Ingrediënten:

  • 1/4 kopje vers limoensap
  • 1 eetl. sambal oelek
  • 1 theelepel fijn geraspte geschilde gember
  • 1 theelepel vissaus
  • 2 bosuitjes, in dunne plakjes gesneden
  • 1/2 serranopeper, in dunne plakjes gesneden
  • 1/2 kopje dun gesneden verse Thaise of Italiaanse basilicumblaadjes, plus hele blaadjes om te serveren
  • 6 c. pitloze watermeloenstukjes of meloenballetjes
  • 2 rijpe perziken, ontpit en in plakjes van 1/2 inch gesneden
  • 1/2 kopje droge geroosterde pinda's, gemalen, plus extra om te serveren

1. In een grote kom limoensap, sambal oelek, gember en vissaus kloppen. Bosui, chilipeper en basilicum erdoor roeren.

2. Voeg watermeloen, perziken en pinda's toe en hussel om te coaten. Bestrooi met meer basilicum en pinda's en serveer direct.

10-09-2024 om 08:36:26