Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

5 kooktips voor de werkende moeder

5 kooktips voor de werkende moeder

Als werkende moeder is het vaak een uitdaging om evenwicht te vinden tussen werk, gezinsleven en gezonde maaltijden op tafel zetten. En dan moet je ook nog eens soms een tote bag kopen. De druk om alles in goede banen te leiden kan overweldigend zijn, maar met een paar slimme kooktips wordt het dagelijkse avondeten een stuk eenvoudiger en plezieriger. In dit artikel delen we vijf praktische kooktips die elke werkende moeder kunnen helpen om tijd te besparen, stress te verminderen en toch heerlijke, voedzame maaltijden voor het gezin te bereiden.

1. Maak eenvoudige maaltijden

Kook simpele, makkelijk te maken maaltijden! Pasta, gebakken rijst en soepen zijn allemaal heerlijke maaltijden die met weinig tot geen moeite kunnen worden gekookt. De truc is om hoofdingrediënten te kiezen die gemakkelijk te koken zijn en niet lang duren om te bereiden. Soms zijn recepten met 1 ingrediënt, recepten met 2 ingrediënten of zelfs recepten met 3 ingrediënten voldoende om af en toe het avondeten te redden. Zolang het lekker is, klagen kinderen zelden over het eten dat je ze geeft.

2. Leg voorraden aan

De volgende handige kooktip is om altijd voorraden aan te leggen. Een manier om ervoor te zorgen dat je altijd voldoende voorraden in de keuken hebt, is om een keer per maand boodschappen te doen en dan veel producten in je mom bag mee naar huis te nemen. Een keer per maand boodschappen doen bespaart niet alleen geld, maar ook tijd. Op deze manier zijn de voorraadkast en keuken goed gevuld en is het makkelijker om maaltijden van tevoren te bereiden.

3. Stel een routine in

Een routine opzetten maakt alles makkelijker! Als vrijdagen gebakken rijstdagen zijn, dan weet iedereen al wat ze moeten doen. Je kunt je kinderen om hulp vragen bij het voorbereiden van een aantal ingrediënten. De ouderen kunnen helpen door de rijst te wassen. Ondertussen kunnen de jongeren helpen door de wortels en erwten uit de koelkast te halen. Wie zegt dat avondeten alleen de taak van een ouder is?

4. Maak vooraf eten klaar

Vooruitdenken is een van de geheime ingrediënten voor makkelijke maaltijden. Haal het maximale uit de tijd die je hebt door gerechten vroeg te bereiden. Als je al weet welke maaltijden je deze week gaat koken, kun je alvast beginnen met de voorbereidingen voor het avondeten van morgen terwijl de maaltijd van vandaag kookt. Bijvoorbeeld: als je een heerlijke pastamaaltijd maakt, kun je de noedels altijd van tevoren koken. Op die manier hoef je alleen de gekookte pastanoedels in de saus te gooien en is het avondeten klaar!

5. Kook extra

Extra koken is als vals spelen door de rompslomp van het avondeten maken. Stel dat je vanavond een gerecht met rundergehakt gaat maken. Je kunt extra rundergehakt koken en dit het hoofdingrediënt maken voor de maaltijd van morgen. Je kunt ook het dubbele van de normale hoeveelheid koken. Dan gaat het overschot de koelkast in en als het morgen is, hoef je het alleen nog maar op te warmen.

24-07-2024 om 11:09:26