Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

De lekkerste recepten voor picknicks

De lekkerste recepten voor picknicks

Zodra het weer warmer wordt, zul je ons online zien rondkijken op zoek naar de beste picknickmand, onze vintage geruite picknickkleed uit de opslag halen en menu's vol recepten schrijven, ter voorbereiding op het picknickseizoen. Een strandtas kopen als voorbereiding is ook een aanrader, net als het maken van de volgende recepten voor je volgende picknick!

Tonijn macaroni salade

Ingrediënten:

  • Kosher zout en versgemalen zwarte peper
  • 1 doos macaroni
  • 2 blikjes tonijn, in water verpakt, uitgelekt
  • 1/2 kopje mayonaise
  • 1 stengel bleekselderij, fijngesneden
  • 1/4 kopje (ongeveer 9) augurken, in dunne plakjes gesneden
  • 2 bosuitjes, in dunne plakjes gesneden
  • 2 eetlepels. augurk relish
  • 1 eetl. Dijon mosterd
  • 1 eetl. vers citroensap
  • 1/3 kopje verse bladpeterselie, gehakt
  • 1/3 kopje verse dille, gehakt

Instructies:

  • 1. Kook de macaroni in een middelgrote pan met gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af onder koud water om af te koelen.
  • 2. Meng tonijn, mayonaise, selderij, augurken, bosuitjes, augurkenrelish, mosterd, citroensap, peterselie en dille in een kom. Voeg macaroni toe en roer tot het gemengd is. Breng op smaak met zout en peper. Koel tot 2 dagen.

Salade Niçoise

Ingrediënten:

  • 1 kleine sjalot, gesnipperd
  • 1 kopje olijfolie
  • 1/4 kopje rode wijnazijn
  • 2 eetlepels. Dijon mosterd
  • Kosher zout en versgemalen zwarte peper
  • 1 1/2 pond. krielaardappelen
  • 2 kopjes haricots verts of sperziebonen
  • 4 grote eieren
  • 6 romaine sla bladeren
  • 2 kopjes cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 1/4 kopje verse bladpeterselie, gehakt
  • 1 klein bosje radijzen, gehalveerd
  • 2 kopjes tonijn in olijfolie
  • 1 kopje ontpitte Niçoise of Kalamata olijven
  • 1 eetl. uitgelekte kappertjes
  • 6 ansjovisfilets

Instructies

  • 1. Meng sjalot, olie, azijn en Dijonmosterd in een kom. Breng op smaak met zout en peper.
  • 2. Doe de aardappelen in een grote pan en bedek ze met koud gezouten water. Breng aan de kook; zet het vuur lager en laat sudderen tot de aardappelen net gaar zijn, 10 tot 12 minuten. Giet af en bewaar de pan. Halveer de aardappelen in de lengte als ze voldoende zijn afgekoeld om te hanteren. Zet een stoommandje in de gereserveerde pan en vul met water; breng aan de kook. Voeg haricots verts toe en kook tot ze net gaar zijn, 2 tot 4 minuten. Giet af en spoel af onder koud water.
  • 3. Doe de eieren in een middelgrote pan en bedek ze met koud water. Breng aan de kook. Haal de pan van het vuur zodra ze kookt en doe het deksel op de pan; laat 10 minuten staan. Doe de eieren in een kom met ijswater en laat ze volledig afkoelen, ongeveer 10 minuten. Pel ze en halveer ze in de lengte.
  • 4. Leg de sla op een groot bord. Garneer met aardappelen, haricots verts, eieren, tomaten, peterselie, radijsjes, tonijn, olijven, kappertjes en ansjovis. Besprenkel met de helft van de dressing. Serveer de resterende dressing ernaast.

Puur door deze salades te maken, zul je al een lekkere picknick beleven. Natuurlijk raden we je aan om ook nog wat hapjes en drankjes mee te nemen in je puffer bag.

23-07-2024 om 15:01:19