Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Welkom bezoeker, maandag 30 december 2024.
Terug naar hoofdpagina Disclaimer en copyrights Contactformulier Toevoegen aan favorieten
Receptentabel

Mayonaise zelf maken is het lekkerste

Recept informatie

Recept menugang Sauzen
Recept keuken Hollandse
Recept bereidingstijd 10 - 20 min
Recept aantal personen 10 pers.
Recept vegetarisch Vegetarsich: Ja
Recept waardering Nog geen sterren
Mayonaise zelf maken is het lekkerste

Ingrediënten

2   eierdooiers 
1 mespuntje(s) mosterdpoeder 
3   dl. maisolie of olijfolie 
1 eetlepel(s) rode of witte wijn, dragon of ciderazijn 
  zout en witte peper 

Recept bereiding

Er gaat niets boven een eenvoudige, zelfgemaakte mayonaise. Het geheim voor het maken van een goede mayonaise ligt in de temperatuur van de keuken en de te gebruiken apparatuur - die moeten koel zijn. Voeg vooral niet te vlug de olie toe, dat heeft alleen maar tot gevolg, dat de mayonaise gaat schiften. Als dit het geval is, moet u weer opnieuw beginnen met een verse eierdooier en peper en zout, en de geschifte mayonaise druppelsgewijs hieraan toevoegen en dan weer doorgaan met de resterende olie.
-

Bereidingswijze

Voor het maken van de Mayonaise doet u de eierdooiers, met mosterdpoeder, zout en peper naar smaak, in een zeer koude kom.
Klop dit door elkaar met een houten lepel of mixer.
Terwijl u voortdurend blijft kloppen, voeg dan druppelsgewijs de olie toe, in het begin vooral niet te vlug.
Wanneer het mengsel dikker wordt, kan de olie er wat vlugger worden bijgevoegd uiteindelijk in een dun straaltje.
Wanneer de mayonaise te dik wordt, verdun haar dan met een beetje wijn,azijn of citroensap en ga dan verder met het bijgieten van de olie.
Maak de mayonaise af door er de resterende wijn, azijn of citroensap door te kloppen.
Zo maakt u een dikke mayonaise, geschikt als deksaus.

bron: Uit de keuken van thuis.

Recept geplaatst op 13-07-2014 om 16:05:13 door en is 9095 keer bekeken.

Meer recepten

Bekijk ook deze soortgelijke recepten:
Knoflook(bom)saus voor de bbq Knoflook(bom)saus voor de bbq
Mintjelly Mintjelly

Beoordeel recept Waardeer recept mayonaise zelf maken is het lekkerste:
  

Recept reactie(s)

Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "mayonaise zelf maken is het lekkerste".


Vet Onderstrepen Cursief