|
Bavarese di ricotta con frutta fresca
|
Recept informatie
Ingrediënten
200 gram biscuit |
150 gram roomboter/margarine |
50 gram blanke amandelen |
50 gram hazelnoten |
20 milliliter amandellikeur of marasquin |
500 gram ricotta |
300 milliliter slagroom, geklopt |
100 gram suiker |
10 gram gelatinne blaadjes |
2 vanille stokjes, merg van |
500 gram fruit van het seizoen |
Recept bereiding
Garnering rijp seizoensfruit (perziken, frambozen, aardbeien, bramen, bessen, pruimen, kersen, druiven) abrikozengelei of abrikozenjam (zonder de abrikozen). verse munt
Bereiding Taartbodem Hak de koekjes, de hazelnoten en de amandelen fijn in een keukenmachine/blender. Doe het mengsel over in een kom en roer er de gesmolten boter en marasquin of amandellikeur door. Voorzie de bodem van de bakvorm (Ø 23 cm.) met bakpapier. Verdeel het koekjesmengsel over de bodem en de rand van de springvorm, zodat er een opstaande rand van het koekjesmengsel gevormd word van ± 3 á 4 cm. Zet het geheel in de koelkast zodat de bodem stevig kan worden.
Bavaroise Roer de ricotta los in een kom. Bereid een siroop door 100 ml. Water 3 minuten met de suiker en de (opengesneden) vanillestokjes te laten koken. Los er vervolgens de in koud water geweekte en goed uitgeknepen gelatineblaadjes in op. Schenk de gelatine (door een zeefje) bij de ricotta en spatel het geheel dor elkaar. Spatel er, zodra de ricotta draden begint te trekken (dik wordt), de geklopte slagroom doorheen en schenk het mengsel op de kruimeltaartbodem in de taartvorm. Laat de bavarois (6 uur) in de koelkast opstijven.
Garnering Haal het dessert na zo’n 6 uur uit de koelkast, verwijder de ring van de taartvorm. Garneer de bavarois met het rijpe fruit (heel en stukjes) en schenk er tenslotte de lauwwarme abrikozengelei overheen. Maak het geheel af met plukjes verse munt.
Recept geplaatst op 14-12-2011 om 11:06:26 door en is 17329 keer bekeken.
|
Meer recepten
Er kunnen momenteel geen soortgelijke recepten gevonden worden.
Waardeer recept bavarese di ricotta con frutta fresca:
Recept reactie(s)
Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "bavarese di ricotta con frutta fresca".
|