Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Welkom bezoeker, donderdag 21 november 2024.
Terug naar hoofdpagina Disclaimer en copyrights Contactformulier Toevoegen aan favorieten
Receptentabel

Bavarese di ricotta con frutta fresca

Recept informatie

Recept menugang Gebak
Recept keuken Italiaanse
Recept bereidingstijd 50 - 60 min
Recept aantal personen 8 pers.
Recept vegetarisch Vegetarsich: Ja
Recept waardering Nog geen sterren
Bavarese di ricotta con frutta fresca

Ingrediënten

200 gram biscuit 
150 gram roomboter/margarine 
50 gram blanke amandelen 
50 gram hazelnoten 
20 milliliter amandellikeur of marasquin 
500 gram ricotta 
300 milliliter slagroom, geklopt 
100 gram suiker 
10 gram gelatinne blaadjes 
2   vanille stokjes, merg van 
500 gram fruit van het seizoen 

Recept bereiding

Garnering
rijp seizoensfruit (perziken, frambozen, aardbeien, bramen, bessen, pruimen, kersen, druiven) abrikozengelei of abrikozenjam (zonder de abrikozen).
verse munt

Bereiding
Taartbodem
Hak de koekjes, de hazelnoten en de amandelen fijn in een keukenmachine/blender. Doe het mengsel over in een kom en roer er de gesmolten boter en marasquin of amandellikeur door.
Voorzie de bodem van de bakvorm (Ø 23 cm.) met bakpapier. Verdeel het koekjesmengsel over de bodem en de rand van de springvorm, zodat er een opstaande rand van het koekjesmengsel gevormd word van ± 3 á 4 cm. Zet het geheel in de koelkast zodat de bodem stevig kan worden.

Bavaroise
Roer de ricotta los in een kom. Bereid een siroop door 100 ml. Water 3 minuten met de suiker en de (opengesneden) vanillestokjes te laten koken. Los er vervolgens de in koud water geweekte en goed uitgeknepen gelatineblaadjes in op.
Schenk de gelatine (door een zeefje) bij de ricotta en spatel het geheel dor elkaar.
Spatel er, zodra de ricotta draden begint te trekken (dik wordt), de geklopte slagroom doorheen en schenk het mengsel op de kruimeltaartbodem in de taartvorm. Laat de bavarois (6 uur) in de koelkast opstijven.

Garnering
Haal het dessert na zo’n 6 uur uit de koelkast, verwijder de ring van de taartvorm. Garneer de bavarois met het rijpe fruit (heel en stukjes) en schenk er tenslotte de lauwwarme abrikozengelei overheen. Maak het geheel af met plukjes verse munt.

Recept geplaatst op 14-12-2011 om 11:06:26 door en is 17329 keer bekeken.

Meer recepten

Er kunnen momenteel geen soortgelijke recepten gevonden worden.
Beoordeel recept Waardeer recept bavarese di ricotta con frutta fresca:
  

Recept reactie(s)

Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "bavarese di ricotta con frutta fresca".


Vet Onderstrepen Cursief