Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Welkom bezoeker, donderdag 21 november 2024.
Terug naar hoofdpagina Disclaimer en copyrights Contactformulier Toevoegen aan favorieten
Receptentabel

Kreeft en vanille

Feestdag recept : dit culinair recept is ook geschikt voor: Kerst.

Recept informatie

Recept menugang Hoofdgerecht
Recept keuken Hollandse
Recept bereidingstijd 1 - 1,5 uur
Recept aantal personen 4 pers.
Recept vegetarisch Vegetarsich: Nee
Recept waardering Nog geen sterren
Kreeft en vanille

Ingrediënten

2 stuk(s) canadeense kreeften (500 gram) 
1 eetlepel(s) basilicumolie 
300 gram smeuige aardappel puree 
1 stuk(s) merg van een vanille stokje 
1 beker(s) creme fraîche 
100 gram boter 
1 stuk(s) vanile stokje 
1 bosje(s) bospeen 
1 stuk(s) paksoi 
25 gram roomboter 
0,2 liter gevogelte bouillon 
1 bakje(s) voor het kaffirschuim 
2 deciliter gereduceerd mosselvocht 
1 deciliter room 
100 gram creme fraîche 
100 gram koude boter in blokjes 
20 stuk(s) verse kaffirblaadjes 
20 gram sucro 

Recept bereiding

Stoom de kreeften 6 minuten op 100C en laat ze dan o de rugkant afkoelen. Zet 100 gram boter op met het half opengesneden vanillestokje en laat trekken. Maak de kreeft schoon en leg het geportioneerde vlees in de boter en laat 10 minuten op 120C graden wellen. Maak de aardappelpuree aan met roomboter en creme fraiche en spatel er een klein beetje vanillemerg door. Stoof de geschilde wortelen en gesneden paksoi in een klontje boter met een beetje bouillon tot de juiste cuisson. Monteer voor het schuim het moisselvocht met de vetstoffen en laat er de kaffir in trekken. Passer het vocht, voeg de sucro toe en monteer schuimend met de staafmixer. Neem een lang bord en trek een streep puree in het midden, verdeel er de groenten en de kreeft over en nappeer met het schuim. Werk verder af met de jus en de basilicumolie.

bron: Saisonnier zomer 2008 editie, van restaurant Bretelli in Weert

Recept geplaatst op 17-02-2009 om 19:32:05 door en is 22560 keer bekeken.

Meer recepten

Bekijk ook deze soortgelijke recepten:
Gevulde kipfilet in bladerdeeg Gevulde kipfilet in bladerdeeg
Gegrilde roodbaars met auberginepuree Gegrilde roodbaars met auberginepuree
Aardappelschotel met prei en gehakt Aardappelschotel met prei en gehakt
Stamppot Stamppot

Beoordeel recept Waardeer recept kreeft en vanille:
  

Recept reactie(s)

Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "kreeft en vanille".


Vet Onderstrepen Cursief