|
Boter van montpellier
|
Recept informatie
Ingrediënten
120 gram verse kruiden |
6 stuk(s) ontzoute ansjovisfilets |
2 eetlepel(s) kappertjes |
4 stuk(s) kleine augurkjes |
1 stuk(s) eidooier |
3 stuk(s) hardgekookte eidooiers |
150 gram boter |
6 eetlepel(s) olijfolie |
1 stuk(s) citroen uitgeperst sap |
zout en peper uit de molen |
Recept bereiding
Blancheer de kruiden 30 sec ( peterselie, dragon, kervel, spinaziescheuten naar keuze)in kokend gezouten water en laat uitlekken en zwier droog in handdoek; Mix met behulp van moulinette met de ansjovis, kappertjes, augurken, zout en peper. Voeg de eidooiers rauw en gekookt en vervolgens de zachte boter toe en mix geleidelijk tot een homogene creme. Giet in een kom en roer er de olie en dan het citroensap onder. Bewaar in de koelkast tot gebruik. Onweerstaanbaar met gegrilde vis,zalm voorop.bron: delhaize recepten boekje
Recept geplaatst op 15-02-2009 om 14:25:03 door en is 16345 keer bekeken.
|
Meer recepten
Recept reactie(s)
|