|
Foie gras met gekarameliseerde raapjes en golden
|
Feestdag recept : dit culinair recept is ook geschikt voor: Overig.
Recept informatie
Ingrediënten
640 gram verse foie gras van eend |
4 stuk(s) kleine raapjes |
4 stuk(s) golden |
100 gram solo |
300 gram suiker in 200 en 100 |
5 deciliter ciderazijn |
5 deciliter kalfsfond |
60 gram grof gemalen peper |
1,5 deciliter appelsap |
grof zout en paprika |
30 gram honing |
Recept bereiding
Snij de foie gras in plakken van ongeveer 80 gram en zet weg Schil de raapjes. Snij ze in dunne plakjes en steekt er dan met een vorm cirkels uit van 3 cm diameter. Zet weg. Shil alle appels en snij 8 schijven van 1 cm dik. Bak ze in solo langs beide zijden en zet weg Snij de rest van de appels in blokjes, stoof even aan en karameliseer met 100 gram suiker. Deglaceer met de azijn en laat op een hoog vuur inkoken. Voeg de kalfsfond toe en laat opnieuw in koken, breng op smaak met peper en zout en zeef de saus Smelt de rest van de suiker zonder vloeistof op een zacht vuurtje in een pan en deglaceer met appelsap. Leg de raapschijfjes in de karamel en laat gaarsudderen op een heel zacht vuur zodat de karamel niet verbrandt! Kruid de plakken foie gras en bak ze 30 sec langs elke kant in zeer hete pan Voor de afwerking. : Leg een appelrondje in midden van bord, leg er een plak foie gras naast en bestrooi met peper grof zout en paprika Schik de raapjes er rondom met wat saus en beetje honing. Schenk bij dit gerecht een oude portbron: uit boekje kreatieve keuken
Recept geplaatst op 09-02-2009 om 17:34:20 door en is 9350 keer bekeken.
|
Meer recepten
Recept reactie(s)
Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "foie gras met gekarameliseerde raapjes en golden".
|