|
Mousse van verse en gerookte forel
|
Feestdag recept : dit culinair recept is ook geschikt voor: Pasen.
Recept informatie
Ingrediënten
1 liter water |
3 stuk(s) visbouillonblokjes |
2 stuk(s) verse forellen |
4 stuk(s) gerookte forelfilets |
braadboter solo |
1 eetlepel(s) bloem |
peper en zout |
2,5 deciliter room |
1 eetlepel(s) fijngehakte dille |
1 eetlepel(s) ui fijngehakt |
toast van rozijnebrood |
enkele dilletakjes |
Recept bereiding
Maak met water en visbouillonblokjes een sterke visbouillon. Pocheer hierin de verse forellen zachtjes gaar gedurende 10 min. Haal ui bouillon en laat afkoelen en verwijder vel en graat. Maal ze fijn en zet koel. Maal ook de gerookte forelfilets en zet koel. Smelt in pan met dikke bodem wat solo en voeg er de bloem bij en laat even droogbakken onder voortdurend roeren. Voeg er al roeren 2 dl koude ! visbouillon bij en laat even indikken. Meng de verse forelpuree onder deze saus en breng op smaak met peper en zout. Zet koel weg. Klop de room stijf en meng de helft ervan door de gerookte forelpuree. Voeg er de gehakte dille en ui aan toe en breng op smaak met peper en zout. Zet koel weg. Meng nu de rest van de stijfgeklopte room met de verse forelpuree, ga kruiding na en zet koel weg. Laat mousses 4 uur opstijven in koelkast Maak voor de presentatie ervan met beehulp van 2 lepels quenellen van de mousses en schik per bord van elk een quenelle. Garneer met dille en geef er rozijnetoast bijbron: uit boekje kreatieve keuken
Recept geplaatst op 09-02-2009 om 17:24:38 door en is 12347 keer bekeken.
|
Meer recepten
Recept reactie(s)
Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "mousse van verse en gerookte forel".
|