|
Donkere bouillon met paddestoelen
|
Feestdag recept : dit culinair recept is ook geschikt voor: Kerst.
Recept informatie
Ingrediënten
2 takje(s) bleekselderij |
1 winterwortel |
1 takje(s) prei |
1 ui |
centiliter olie |
1 blikje(s) tomatenpuree [klein] |
2 pot(ten) runderfond |
1 laurierblad |
250 gram champignons |
1 glas sherry [droge] |
1 eetlepel(s) sojasaus |
1 zout |
1 peper |
soepstengels |
Recept bereiding
voorbereiding Verwarm de oven voor op 240 C. Snijd de gewassen groente grof. Snijd de ui door midden zonder de schil te verwijderen. Vet de braadslee in met wat olie, verdeel de groenten er pver, druppel met wat olie en zet zolang in de voor verwarmde oven tot de groenten donker bruin van kleur worden. Dat duuurt ong. 25 min. Roer er de tomatenpuree door en laat 5 min. mee bakken. Doe de groenten in een soeppan, blus de braadslee af met 0,5 liter heet water, roer het aanbaksel los van de bodem en doe het water in de soeppan. Voeg de twee potten runderfond toe en een 1 liter heet water. Laat het met een laurierbled aan de koook komen. Laat het 1 uur zachtjes trekken. Bekleed een zeef met een nat gemaakte keukendoek en giet er de bouillondoor heen. de bouillon kan in dit sadium in de koelkast worden gezet of in gevroren. Afwerken Snijd de schoongemaakte champignons in plakjes. Brende buoillon aan de kook en breng op smaak met de sherry en de sojasaus. roef of er nog zout of peper bij moet. Laat de plakjes enige tijd mee koken. bestrooi de soep met de fijn geknipte bieslook. Geef er soepstengeld bij. Wijn advies: Een droge witte wijn, zoals Bordeaux Macon en Chardonnay.bron: Boodschappen
Recept geplaatst op 07-12-2008 om 10:32:51 door en is 22361 keer bekeken.
|
Meer recepten
Recept reactie(s)
Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "donkere bouillon met paddestoelen".
|