|
Kersttulband
|
Feestdag recept : dit culinair recept is ook geschikt voor: Kerst.
Recept informatie
Ingrediënten
200 gram boter |
200 gram suiker |
2 zakje(s) vanille suiker |
1 mespuntje(s) zout |
1 theelepel(s) citroenrasp |
4 eieren |
400 gram cakemeel |
1 deciliter melk |
200 gram rozijnen |
100 gram sukade |
1 bakje(s) gekonfijte sinaasappelschilletjes |
boter en bloem om de vorm te bestrooien |
Recept bereiding
Gekonfijte sinaasappelschilletjes samen met de sukade klein snijden. Verwarm de oven voor op 180C. Klop de suiker, de boter,de vanillesuiker, het zout en de citroen rasp met eem mixer tot een licht en luchtig mengsel. Klop een voor een de eieren er door. Het cakemeel samen met de melk in portie's door het boter mengsel heen spatelen. Schep er de rozijen,de sukade en de fijngesneden sinaasappelschilletjes door. Bstrijk de vorm met boter en bestrooi met bloem. Schep het beslag in de vorm en strijk de boven kant glad. Zet de vorm in het midden van de oven Schakel na 20 min. de de ovenstand naar 160C. en laat de tulband nog 1 uur bakken. Contoleer met een lange houten prikker, die er in het midden wordt in gestoken en die er droog weer uit moet komen, of de tuband gaar is. Laat 5 min. buiten de oven rusten en stort de tulband op een rooster om af te koelen. Bestrooi met wat poedersuiker. tip Als kado pak het in doorzichtig cellofaan met rood lint met een takje hulst.bron: Boodschappen
Recept geplaatst op 05-12-2008 om 10:53:15 door en is 9024 keer bekeken.
|
Meer recepten
Er kunnen momenteel geen soortgelijke recepten gevonden worden.
Waardeer recept kersttulband:
Recept reactie(s)
Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "kersttulband".
|