|
Hazenpeper
|
Feestdag recept : dit culinair recept is ook geschikt voor: Kerst.
Recept informatie
Ingrediënten
1500 gram hazepeper[panklaar van poelier] |
1 rode wijn [fles] |
3 takje(s) tijm |
6 kruidnagels |
4 laurier |
1 eetlepel(s) afgestreken zwarte peperkorrels |
250 gram winterwortel |
100 gram bleekselderie |
150 gram prei |
50 gram boter |
30 gram bloem |
60 gram braadboter |
300 gram blokjes mager gerookt spek |
1 glas cognac |
2 grote uien |
2 eetlepel(s) tomatenpuree |
3 eetlepel(s) rode wijnazijn |
2 theelepel(s) suiker |
Recept bereiding
Voorbereiden. Laat de hazenpeper op kamer temperatuur komen en controleer op stukjes bot. Breng circa 1/4 liter wijn met tijm, de kruidnagel.de laurier, en de peperkorrels aan de kook en laat op een laag vuur circa 30 min. trekken. Zeef de gekruide wijn en gooi de kruiden weg. Snij de winterwortel in blokjes, de prei in ringetjes en de bleekselderie in boogjes. Doe de gekruide wijn in een grote kom,giet er de resterende wijn bij en schep er de voorbereide groenten en het hazevlees door. laat het afgedekt een nacht in de koelkast marineren. Kneed de boter en de bloem doorelkaar en zet ze afgedekt in de koelkast. Bereiden. Neem het vlees uit de marinade en dep het droog. Bewaar de marinade met de groenten. Verhit de braadboter in een grote gietijzerenpan. Bak het vlees in portie rondom bruin. Bestooi het met peper en zout, flambeer met cognac en schep het uit de pan. Doe het spek in de pan en laat het circa 5 min. bakken. Laat de gesnipperde uien in het spekvet glazig fruiten. Laat de tomaten puree kort meebakken. voeg de marinade met de groenten toe, schep de hazepeper er bij, breng het met de deksel erop aan de kook, draai het vuur zo laag mogelijk. Laat circa 45 min. sudderen het mag niet meer koken. Breng de saus op smaak met de azijn,suikeren zonodig zout en peper. Bind de saus met het in vlokjes verdeelde mengsel van boter en bloem uit de koelkastbron: Boodschappen
Recept geplaatst op 04-12-2008 om 16:05:44 door en is 20487 keer bekeken.
|
Meer recepten
Recept reactie(s)
Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "hazenpeper".
|