Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Welkom bezoeker, donderdag 21 november 2024.
Terug naar hoofdpagina Disclaimer en copyrights Contactformulier Toevoegen aan favorieten
Receptentabel

Brabantse veekoeken

Recept informatie

Recept menugang Bijgerecht
Recept keuken Hollandse
Recept bereidingstijd 30 - 40 min
Recept aantal personen 4 pers.
Recept vegetarisch Vegetarsich: Nee
Recept waardering Nog geen sterren
Brabantse veekoeken

Ingrediënten

1   kleine savooiekool 
500 gram half om half gehakt 
1   ui 
  peper en zout 
40 gram boter, en boter om in te vetten 
1   flinke ui 
  scheutje azijn 

Recept bereiding

Maak de kool schoon en breek de bladeren eraf. Kook deze 10 minuten in ruim water met zout en laat ze goed uitlekken. Maak het gehakt met zout, peper en het gesnipperde uitje aan en verdeel het in evenveel balletjes als er koolbladeren zijn. Bak de balletjes in de boter aan alle kanten bruin, maar niet gaar. Leg de balletjes op de bladeren. rol de bladeren op en bind ze met keukengaren vast. Beboter een ovenschaal en leg de rolletjes erin. Bak de gesnipperde ui in de bakboter van het gehakt en blus het vet af met wat azijn. Giet dit over de rolletjes. Dek de schaal met een deksel of met aluminiumfolie af, schuif de schaal in een op 220 graden voorverwarmde oven, bak de rolletjes 20 minuten.

bron: streekgerechten

Recept geplaatst op 04-08-2007 om 07:24:35 door en is 16838 keer bekeken.

Meer recepten

Bekijk ook deze soortgelijke recepten:
Geroosterde rode kool met parmaham Geroosterde rode kool met parmaham
Gesmoorde witlof met buikspek en druiven Gesmoorde witlof met buikspek en druiven
Kalkoensalade met gekonfijte gember,manderijntje Kalkoensalade met gekonfijte gember,manderijntje

Beoordeel recept Waardeer recept brabantse veekoeken:
  

Recept reactie(s)

Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "brabantse veekoeken".


Vet Onderstrepen Cursief