|
Luikse vlaai
|
Recept informatie
Ingrediënten
1 pak kwarktaart naturel, dr. oetker |
50 gram boter |
2,5 deciliter slagroom |
500 gram magere kwark |
400 milliliter lauwwarm water |
100 gram abrikozen |
100 gram bitterkoekjes |
150 gram garneeramandelen |
2,5 deciliter sinaasappelsap |
1 zakje(s) taartina |
1 blikje(s) mandarijtjes |
Recept bereiding
Rooster de amandelen en hak de helft van de amandelen in kleine stukjes. Springvorm met bakpapier bekleden. Boter in een pannetje laten smelten. Pannetje van het vuur nemen en de mix voor kruimelbodem en de gehakte amandelen met een lepel erdoorheen roeren. De massa over een springvorm verdelen en met een lepel stevig aandrukken. Snijd de abrikozen en de bitterkoekjes in kleine stukjes. Doe de taartmix samen met het water in de mengkom. Klop dit mengsel in een minuut tot een glad mengsel. Voeg de kwark en de ongeklopte room toe en klop het mengsel tenminste 2 minuten tot een luchtige massa. Voeg de gehakte bitterkoekjes en de abrikozen aan het taartmengsel toe en meng dit er voorzichtig doorheen. Verdeel het geheel over de taartbodem. Laat de taart minimaal 2 uur in de koelkast opstijven. Meng de taartina met 3 eetlepels vruchtensap voor de garnering. Breng het resterende vruchtensap even aan de kook en giet het papje erbij. Neem, zodra de gelei weer kookt, de pan van het vuur en laat de gelei iets afkoelen. Schep de iets afgekoelde gelei over de taart. Het is niet noodzakelijk alle gelei te gebruiken. Laat de taart nog 1 uur opstijven.Decoreer de taart met partjes mandarijn, de resterende amandelen en eventueel een muntblaadje.bron: dr. oetker
Recept geplaatst op 06-07-2007 om 06:07:54 door en is 19950 keer bekeken.
|
Meer recepten
Bekijk ook deze soortgelijke recepten: Wafels
Waardeer recept luikse vlaai:
Recept reactie(s)
Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "luikse vlaai".
|