Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Welkom bezoeker, zaterdag 21 december 2024.
Terug naar hoofdpagina Disclaimer en copyrights Contactformulier Toevoegen aan favorieten
Receptentabel

Amandelkletskop met zalmpaté en kappertjes

Feestdag recept : dit culinair recept is ook geschikt voor: Overig.

Recept informatie

Recept menugang Voorgerecht
Recept keuken Hollandse
Recept bereidingstijd 50 - 60 min
Recept aantal personen 7 pers.
Recept vegetarisch Vegetarsich: Nee
Recept waardering Nog geen sterren
Amandelkletskop met zalmpaté en kappertjes

Ingrediënten

1 liter visbouillon 
350 gram zalmfilet, zonder vel 
200 gram roomkaas met tuinkruiden 
4 eetlepel(s) kappertjes 
2 eetlepel(s) fijngesneden, dille 
100 gram verse spinazieblaadjes 
  peper en zout, naar smaak 
250 gram suiker 
70 gram gemalen amandelen 
70 gram bloem 
50 gram sinaasappelsap 
70 gram gesmolten boter 

Recept bereiding

Zalmpaté:
Breng de bouillon an de kook en pocheer de zalm in 6 minuten halfgaar. Haal de vis uit de bouillon en laat afkoelen. Vermeng de zalm met de roomkaas, kappertjes, dille, peper en zout tot een paté en zet tot gebruik in de koelkast.
Kletskoppen:
Meng de suiker, amandelen, bloem, sinaasappelsap en boter. Leg hoopjes beslag op een bakmatje en bak dit 8 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. De kletskop moet ongeveer een diameter van 8 centimeter hebben.Vouw ze om een pollepel tot een krul. Als het deeg teveel afgekoeld is is om te vouwen warm het dan even op in de oven. Presentatie: Verdeel de spinazie over de bordjes, leg daar een hoopje zalmpaté op met daar bovenop een amandelkletskop die weer gevuld is met een beetje zalmpaté. Garneer met een takje dille.

bron: les copains culinaires

Recept geplaatst op 26-06-2007 om 19:58:45 door en is 27067 keer bekeken.

Meer recepten

Bekijk ook deze soortgelijke recepten:
Zalmrolletjes Zalmrolletjes
Zalm met Oliviade Zalm met Oliviade
Rosbiefrolletjes met knapperige groenten Rosbiefrolletjes met knapperige groenten
Carpaccio met tomaatjes Carpaccio met tomaatjes

Beoordeel recept Waardeer recept amandelkletskop met zalmpaté en kappertjes:
  

Recept reactie(s)

Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "amandelkletskop met zalmpaté en kappertjes".


Vet Onderstrepen Cursief