|
Champ
|
Recept informatie
Ingrediënten
1 kilo aardappelen,geschild en in blokjes gesne |
300 milliliter volle melk |
6 bosuitjes |
100 gram boter |
Recept bereiding
Kook de aardappels in een bodempje water met zout in 20 minuten gaar.Melk langzaam aan de kook brengen. Bosuitjes door de melk roeren en 3 minuten op laag vuur meekoken. Pan met melk van het vuur nemen en het mengsel 10 minuten laten staan, zodat de smaken kunnen intrekken. Aardappels afgieten, terug op laag vuur zetten en in 1 minuut laten droogkoken. Af en toe de pan schudden. Aardappels fijnstampen. Waem melkmengsel met helft van de boter door de aardappelpuree scheppen, met zout en peper op smaak brengen. Aardappelpuree nog 1 minuut verwarmen. De rest van de boter smelten.Aardappelpuree over 4 borden verdelen. In elk bergje puree kuiltje maken en daarin gesmolten boter schenken.bron: allerhande
Recept geplaatst op 26-06-2007 om 05:36:18 door en is 63292 keer bekeken.
|
Meer recepten
Er kunnen momenteel geen soortgelijke recepten gevonden worden.
Waardeer recept champ:
Recept reactie(s)
|