Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Welkom bezoeker, donderdag 21 november 2024.
Terug naar hoofdpagina Disclaimer en copyrights Contactformulier Toevoegen aan favorieten
Receptentabel

Geroosterde rode kool met parmaham

Recept informatie

Recept menugang Bijgerecht
Recept keuken Hollandse
Recept bereidingstijd 1 - 1,5 uur
Recept aantal personen 4 pers.
Recept vegetarisch Vegetarsich: Nee
Recept waardering Nog geen sterren
Geroosterde rode kool met parmaham

Ingrediënten

1   rode kool 
2   sjalotten 
1   fris zure appel 
3 eetlepel(s) olijfolie 
2 eetlepel(s) balsamicoazijn 
2 eetlepel(s) port 
2   takjes tijm 
1   laurierblad 
1 eetlepel(s) suiker 
  zout 
  vers gemalen peper 
40 gram parmaham 

Recept bereiding

Verwarm de oven voor op 225 graden. Verwijder de buitenste bladeren van de rode kool en het harde stuk van de stronk. Snij de kool in niet te grote stukjes. Pel en halveer de sjalotten. Schil de appel, verwijder het klohhuis en snij hem in flinke blokken. Schep in een grote, lage ovenschaal rode kool, sjalot, appel, olie, azijn, port, tijm, laurier, suiker, zout en peper door elkaar. Spreid het mengsel uit op de schaal en dek de schaal af met aluminiumfolie. Zet de schaal in het midden van de oven en rooster de kool in 1 uur gaar. Verwijder het aluminiumfolie na 50 minuten en schep alles om. Leg de plakken ham op de kool en bak deze 10 minuten mee.

bron: voorlichtingsbureau groenten en fruit.

Recept geplaatst op 25-06-2007 om 10:10:42 door en is 7880 keer bekeken.

Meer recepten

Bekijk ook deze soortgelijke recepten:
Gesmoorde witlof met buikspek en druiven Gesmoorde witlof met buikspek en druiven
Brabantse veekoeken Brabantse veekoeken
Kalkoensalade met gekonfijte gember,manderijntje Kalkoensalade met gekonfijte gember,manderijntje

Beoordeel recept Waardeer recept geroosterde rode kool met parmaham:
  

Recept reactie(s)

Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "geroosterde rode kool met parmaham".


Vet Onderstrepen Cursief