Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Welkom bezoeker, zondag 22 december 2024.
Terug naar hoofdpagina Disclaimer en copyrights Contactformulier Toevoegen aan favorieten
Receptentabel

Kleine geitenkaasterrines

Recept informatie

Recept menugang Voorgerecht
Recept keuken Italiaanse
Recept bereidingstijd 1 - 1,5 uur
Recept aantal personen 6 pers.
Recept vegetarisch Vegetarsich: Ja
Recept waardering Nog geen sterren
Kleine geitenkaasterrines

Ingrediënten

200 gram zachte geitenkaas 
70 milliliter volle yoghurt 
4   courgettes 
4   eierdooiers 
3   paprika's, rood, geel en groen 
1   plukje waterkers 
  kerstomaatjes 
  knoflook 
  basilicum 
  olijfolie 
  peper en zout 

Recept bereiding

Snij de courgettes in dunne ,lange plakken, bestrijk ze met olie en leg ze op de hete grillpan. Laat ze vervolgens 30 minuten marineren in een scheutje olie met 1 teentje knoflook. Rooster de paprika's in de oven, pel ze, snij ze in reepjes en laat ook deze 30 minuten marineren in olie en een teentje knoflook.Roer ondertussen de kaas en de eierdooiers door de yoghurt en breng het mengsel op smaak met reepjes basilicum, peper en zout. Bekleed 6 vormpjes van 8 x 4 cm, hoogte 3,5 cm met vochtig bakpapier. Bekleed er 3 met plakjes courgette, die u gedeeltelijk laat overhangen, vervolgens met reepjes paprika. Bekleed de andere 3 vormpjes met reepjes paprika en vervolgens met plakjes courgette. Vul alle vormpjes met het kaasmengsel en vouw de groenten over de vulling heen. Zet de vormpjes in een ovenschaal met heet water, zodat ze voor de helft onderstaan en zet ze 20 minuten in de oven op 180 graden.Haal ze uit de oven, laat ze afkoelen en haal de terrines ten slotte uit de vormpjes.Garneer met partjes kerstomaat en waterkers en dien meteen op.

bron: cucina italia

Recept geplaatst op 25-06-2007 om 05:41:34 door en is 23833 keer bekeken.

Meer recepten

Bekijk ook deze soortgelijke recepten:
Roerei met groenten en kaas Roerei met groenten en kaas
Ovenschoteltje met courgette en aubergine Ovenschoteltje met courgette en aubergine
Tomatencréme brûlee Tomatencréme brûlee

Beoordeel recept Waardeer recept kleine geitenkaasterrines:
  

Recept reactie(s)

Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "kleine geitenkaasterrines".


Vet Onderstrepen Cursief