Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Welkom bezoeker, donderdag 21 november 2024.
Terug naar hoofdpagina Disclaimer en copyrights Contactformulier Toevoegen aan favorieten
Receptentabel

Olijvenbrood met zongedroogde tomaten tapenade.

Recept informatie

Recept menugang Borrelhapjes
Recept keuken Italiaanse
Recept bereidingstijd 1 - 1,5 uur
Recept aantal personen 6 pers.
Recept vegetarisch Vegetarsich: Ja
Recept waardering Nog geen sterren
Olijvenbrood met zongedroogde tomaten tapenade.

Ingrediënten

1   pak broodmix(wit/bruin/meergranen) 
1 blikje(s) zwarte olijven zonder pit(ah) 
2 teentje(s) knoflook 
1 theelepel(s) (fgestreken) italiaanse kruiden 
  olijfolie 
1 pot(ten) zongedroogde tomaten 
1 theelepel(s) cayennepeper 
  keukenmachine of hakmolen. 

Recept bereiding

Laat de olijven uitlekken en neem er ca 10 stuks uit. Laat ook de zongedroogde tomaten uitlekken.

Hak de olijven,knoflook en italiaanse kruiden fijn in de keukenmachine.

Maak de broodmix volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat het 1 x rijzen, meng het olijvenmengsel voorzichtig door het deeg en laat nog een half uur afgedekt onder een theedoek op de bakplaat (bekleed met bakpapier) rijzen.

Bak op de temperatuur aangegeven op de verpakking en voeg hier ca 20 min. baktijd aan toe op een iets lagere temperatuur. Laat afkoelen op een rooster.

Doe de zongedroogde tomaten, olijven en cayennepeper met wat olijfolie in de keukenmachine en hak het fijn. Voeg zoveel (goede) olijfolie toe tot een smeerbaar geheel ontstaat.

Serveer met het olijvenbrood.

Het olijvenbrood is in folie ca 5 dagen houdbaar!! Ook heel lekker met een plakje mooie oude kaas!

Recept geplaatst op 12-11-2006 om 17:31:26 door en is 38408 keer bekeken.

Meer recepten

Er kunnen momenteel geen soortgelijke recepten gevonden worden.
Beoordeel recept Waardeer recept olijvenbrood met zongedroogde tomaten tapenade.:
  

Recept reactie(s)

Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "olijvenbrood met zongedroogde tomaten tapenade.".


Vet Onderstrepen Cursief