|
Penne carbonara
|
Recept informatie
Ingrediënten
500 gram penne rigate |
1 bakje(s) champignons |
250 gram spekreepjes |
200 milliliter slagroom |
5 teentje(s) knoflook(grote tenen) |
1 bosje(s) peterselie |
1 rode peper |
5 theelepel(s) zout |
1 zakje(s) parmesaanse kaas fijngeraspt |
olijfolie |
Recept bereiding
snijdt de champignins in grove stukken (ca 6 stukjes per champignon). Haal de zaadjes uit de peper en snij deze (halve) peper in zo klein mogelijke stukjes. Men de slagroom en parmesaanse kaas vast door elkaar dan bindt het later beter. Snij de peterselie heel fijn.
Breng een grote pan water aan de kook, als het bijna kookt het zout pas toevoegen. De penne volgens de verpakking koken en 1-2 minuten extra kooktijd toevoegen. Laat intussen wat olijfolie in een pan met anti-aanbaklaag op matig vuur warm worden. Doe de spekreepjes er al tijdens het warm worden in. Laat het zacht bakken tot het vet van de spekjes bijna gesmolten is. Knijp de teentjes knoflook boven de pan uit en laat even zacht worden. Voeg ongeveer een koffiekopje olijfolie toe en laat warm worden voeg de champignons toe. Laat het zacht bakken tot de champignons iets krimpen. Voeg de peterselie toe en laat nog 2 min. bakken.
Giet de penne af en doe ze meteen terug in de pan. Dus niet afspoelen of afkoelen!! Men het mengsel van slagroom en parmesaanse kaas al omscheppend door de penne tot het begint te "draden". Schep het champignonmengsel met een schuimspaan uit de pan (niet echt laten uitlekken) en meng het door de penne heen.
Lekker met een lichte salade.
Tip;Deze calorieenbom!!niet te vaak eten!!!bron: van mijn vriendin.
Recept geplaatst op 12-11-2006 om 15:20:39 door en is 61487 keer bekeken.
|
Meer recepten
Recept reactie(s)
Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "penne carbonara".
|