|
Nori-rolletjes met tonijn
|
Recept informatie
Ingrediënten
400 gram koshihikaririjst |
80 milliliter rijstazijn |
2 eetlepel(s) suiker |
1,5 eetlepel(s) zout |
6 geroosterde norivellen |
120 gram sashimi tonijn |
130 gram komkommer |
200 gram avocado |
2 eetlepel(s) ingemaakte gember |
1,5 theelepel(s) wasabipasta |
Recept bereiding
Snijd de sashimi tonijn in dunne stukjes. Verwijder de zaadlijst van de komkommer en snijd deze in dunne plakjes. Maak van de avocado en ingemaakte gember ook dunne plakjes.
Doe de koshihikaririjst in een pan met kokend water. Laat deze zonder deksel koken tot deze net mals is. Giet de rijst af en laat deze ongeveer 5 minuten staan. Roer de azijn, suiker en het zout erdoor en laat het geheel afkoelen.
Leg een vel nori met de ruwe kant naar boven op een bamboematje. Doop je vingers in het water en spreid 1/6de van de rijst uit over de nori. Zorg dat u ongeveer een rand van drie centimeter vrij houd aan de kant die het dicht bij u ligt. Druk de rijst stevig aan.
Maak met je vingers in het midden van de rijst en in de lengterichting een groef. Leg daarin 1/6de van de tonijn, komkommer avocado, gember en wasabipasta.
Rol het matje strak op, te beginnen bij de rand die het dichts bij u ligt. Haal het matje weg zodra de rol klaar is. Snijd de rol in zes stukken en leg deze stukken op een serveerschaal. Herhaal dit met de overgebleven ingrediënten. Serveer de rolletjes met sojasaus, ingemaakte gember en wasabi.
Recept geplaatst op 04-06-2006 om 19:10:17 door en is 8071 keer bekeken.
|
Meer recepten
Er kunnen momenteel geen soortgelijke recepten gevonden worden.
Waardeer recept nori-rolletjes met tonijn:
Recept reactie(s)
Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "nori-rolletjes met tonijn".
|