|
Gehakttaartjes
|
Recept informatie
Ingrediënten
4 plakje(s) diepvries bladerdeeg |
bloem |
4 lage bakvormpjes |
8 plakje(s) ontbijtspek |
1 ui |
1 rode paprika |
50 gram rozijnen |
80 gram tikka masala |
350 gram rundergehakt |
2 eetlepel(s) zonnebloemolie |
3 takje(s) koriander |
Recept bereiding
-Laat 4 plakjes diepvries bladerdeeg ontdooien. -Verwarm de oven voor op 225°C (hetelucht 210°C). -Rol de plakjes bladerdeeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot 4 ronde lappen ter grootte van 4 lage bakvormpjes (Ø ca. 13cm). -Vet de vormpjes in, bekleed ze met het deeg en verdeel 8 plakjes ontbijtspek over de deegbodems. -Pel en snipper 1 ui. -Was 1 rode paprika, halveer deze en verwijder de zaadlijsten. -Blancheer de paprikahelften in kokend water ca. 2 minuten, spoel ze met koud water en snij de paprika in grove stukken. -Wel 50g rozijnen in lauwwarm water. -Meng 80g Tikka Masala met 350g rundergehakt en de ui. -Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een koekenpan en bak het gehaktmengsel in ca. 7 minuten rul. -Was en hak 3 takjes koriander. -Laat de rozijnen uitlekken en schep deze met de koriander en de paprika door het gehakt. -Haal de pan van het vuur -Vul de vormpjes met het gehaktmengsel en bak ze midden in de oven in ca. 15 minuten gaar.bron: Super de Boer
Recept geplaatst op 20-05-2006 om 11:22:17 door en is 15945 keer bekeken.
|
Meer recepten
Recept reactie(s)
Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "gehakttaartjes".
|