Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Welkom bezoeker, donderdag 21 november 2024.
Terug naar hoofdpagina Disclaimer en copyrights Contactformulier Toevoegen aan favorieten
Receptentabel

Cappucino baverois

Feestdag recept : dit culinair recept is ook geschikt voor: Kerst.

Recept informatie

Recept menugang Nagerecht
Recept keuken Anders
Recept bereidingstijd 20 - 30 min
Recept aantal personen 8 pers.
Recept vegetarisch Vegetarsich: Nee
Recept waardering Nog geen sterren
Cappucino baverois

Ingrediënten

6   eidooiers 
200 gram suiker 
0,5 liter melk 
4 deciliter slagroom 
8 gram gelatine 
  oploskoffie 
  koffieboontjes 

Recept bereiding

Breng de melk aan de kook. Week de gelatine in koud water en los ze op in de kokende melk.

Doe ondertussen de eidooiers met de suiker in de pan en klop deze met de garde of handmixer zolang totdat het mengsel licht van kleur wordt. Werk de warme melk er bij beetjes door.

Los een theelepel nescafé op in een klein beetje water en voeg dit ook toe aan het mengsel. Passer het geheel in een pan en verwarm het geheel op een laag vuur voorzichtig onder voortdurend roeren totdat de crème dikker wordt. Zorg ervoor dat de temperatuur in geen geval boven de 85 graden C. komt.

Zodra de crème goed is gaat hij van het vuur. Dompel de pan even in koud water om het garen direct te stoppen. Laat de crème dan afkoelen, waarbij af en toe wordt geroerd met de garde.

Klop 3 dl slagroom bijna stijf. Als de crème afgekoeld is en nog net niet 'hangt' scheppen we de slagroom voorzichtig onder het mengsel, zonder te kloppen.

Spoel de vorm uit met een beetje koud water en schenk de compositie in deze vorm. Laat in de koelkast minimaal 2 uur opstijven.

Voor het lossen dompelen we de vorm even in warm, maar niet al te warm water en storten de bavarois op de serveerschaal. Versier de bavarois met koffieboontjes en geslagen slagroom met suiker.

bron: ooit op internet gevonden

Recept geplaatst op 28-04-2006 om 16:16:38 door en is 19339 keer bekeken.

Meer recepten

Er kunnen momenteel geen soortgelijke recepten gevonden worden.
Beoordeel recept Waardeer recept cappucino baverois:
  

Recept reactie(s)

Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "cappucino baverois".


Vet Onderstrepen Cursief