Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Welkom bezoeker, woensdag 4 december 2024.
Terug naar hoofdpagina Disclaimer en copyrights Contactformulier Toevoegen aan favorieten
Receptentabel

Spinazietaartjes met gerookte zalm

Feestdag recept : dit culinair recept is ook geschikt voor: Pasen.

Recept informatie

Recept menugang Bijgerecht
Recept keuken Anders
Recept bereidingstijd 10 - 20 min
Recept aantal personen 4 pers.
Recept vegetarisch Vegetarsich: Nee
Recept waardering Nog geen sterren
Spinazietaartjes met gerookte zalm

Ingrediënten

  boter om in te vetten 
4   plakjes bladerdeeg 
100 gram geroosterde pijnboompitten 
200 gram spinazie 
1 eetlepel(s) olijfolie 
150 gram gerookte zalm (in reepjes) 
2 eetlepel(s) paneermeel 
1   ei 
125 milliliter creme fraiche 
2 eetlepel(s) fijngehakte dille 
  versgemalen peper 
  zout 

Recept bereiding

Vet de vormpjes in met boter, bekleed ze met bladerdeeg, snijd de randen bij en zet ze in de koelkast.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan met antiaanbaklaag tot ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen.

Was de spinazie en laat deze uitlekken
Vehit de olie in een pan en laat de spinazie omscheppend slinken. Laat zo veel mogelijk vocht verdampen, laat de spinazie afkoelen en druk hem droog.

Hak de dille grof en snijd de zalm in reepjes

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verdeel het paneermeel over de met deeg beklede vormpjes, verdeel er de spinazie over en bestrooi met de pijnboompitten.

Klop het ei los met de creme fraiche, de dille en wat zout en peper en verdeel dit mengsel over de spinazie en verdeel daarover de zalm.

Zet de taartjes ca. 20 minuten in de warme oven.
Garneer de taartjes met zalmsnippers.

Serveer warm of lauwwarm.

bron: Jumbo

Recept geplaatst op 07-04-2006 om 23:05:28 door en is 21474 keer bekeken.

Meer recepten

Bekijk ook deze soortgelijke recepten:
Gekruide mix van sperziebonen Gekruide mix van sperziebonen

Beoordeel recept Waardeer recept spinazietaartjes met gerookte zalm:
  

Recept reactie(s)

Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "spinazietaartjes met gerookte zalm".


Vet Onderstrepen Cursief