Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Welkom bezoeker, donderdag 21 november 2024.
Terug naar hoofdpagina Disclaimer en copyrights Contactformulier Toevoegen aan favorieten
Receptentabel

Lamsboutlapjes met zoetkruidige sinaasappelsaus

Feestdag recept : dit culinair recept is ook geschikt voor: Pasen.

Recept informatie

Recept menugang Hoofdgerecht
Recept keuken Hollandse
Recept bereidingstijd 20 - 30 min
Recept aantal personen 4 pers.
Recept vegetarisch Vegetarsich: Nee
Recept waardering Nog geen sterren
Lamsboutlapjes met zoetkruidige sinaasappelsaus

Ingrediënten

3   sinaasappels 
4   lamsboutlapjes zonder been 
1 theelepel(s) gemalen koriander 
0,5 theelepel(s) gemalen komijn 
0,25 theelepel(s) kaneelpoeder 
  peper 
  zout 
3 eetlepel(s) olijfolie 
1,5 deciliter rundvleesbouillon 
2 eetlepel(s) vloeibare honing 
2 eetlepel(s) blanke rozijnen 

Recept bereiding

Pers 1 sinaasappel uit. Schil de andere sinaasappels dik, vang het uitlekkend sap op en snijd de sinaasappels in plakken van 1 cm dik.

Wrijf de lamsboutlapjes in met de koriander, de komijn, het kaneelpoeder en peper en zout naar smaak.

Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de lamsboutlapjes op halfhoog vuur in 8-10 min. aan beide kanten bruin en van binnen rosé.

Neem ze uit de pan het houd ze warm. Voeg het sinaasappelsap, de bouillon, de honing, en de rozijnen aan het bakvet toe en breng alles aan de kook. Laat het vocht op een hoog vuur iets inkoken.

Leg de lamsboutlapjes en de sinaasappelplakken in het vocht en verwarm 1 min.

Serveer de lamsboutlapjes met de saus en leg de sinaasappelplakken op het vlees. Lekker met couscous Tunesisch gekruid en geroosterde wortel met uien uit de oven.

bron: C1000

Recept geplaatst op 04-04-2006 om 20:52:26 door en is 9968 keer bekeken.

Meer recepten

Bekijk ook deze soortgelijke recepten:
Gevulde kipfilet in bladerdeeg Gevulde kipfilet in bladerdeeg
Gegrilde roodbaars met auberginepuree Gegrilde roodbaars met auberginepuree
Aardappelschotel met prei en gehakt Aardappelschotel met prei en gehakt
Stamppot Stamppot

Beoordeel recept Waardeer recept lamsboutlapjes met zoetkruidige sinaasappelsaus:
  

Recept reactie(s)

Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "lamsboutlapjes met zoetkruidige sinaasappelsaus".


Vet Onderstrepen Cursief