|
Paastulband
|
Feestdag recept : dit culinair recept is ook geschikt voor: Pasen.
Recept informatie
Ingrediënten
25 gram roomboter |
3 eetlepel(s) olijfolie |
1 theelepel(s) gemalen kardemomfruit |
2 eetlepel(s) witte basterdsuiker |
500 gram witbroodmix |
2 takje(s) rozemarijn |
50 gram pijnboompitten |
125 gram rozijnen |
100 gram gewelde abrikozen |
1 sinaasappel |
1 deciliter water |
Recept bereiding
Sinaasappel goed schoon boenen en schil boven kom eraf raspen. Sinaasappel uitpersen. Abrikozen in stukjes knippen.
In een pan de sinaasappelsap met 1 dl water, rozijnen en abrikozen aan de kook brengen en circa 10 minuten zachtjes verwarmen en vocht laten verdampen. Laat dit hierna 5 minuten afkoelen.
In droge koekenpan pijnboompitten goudbruin roosteren en laten afkoelen. Rozemarijnnaaldjes van takjes rissen en fijnhakken.
Tulbandvorm invetten.
In kom broodmix, rozemarijn, sinaasappelrasp, suiker en kardemom door elkaar mengen.
Met de handmixer olie en 3 dl handwarm water erdoor mengen. Blijven mengen tot soepel en elastisch deeg ontstaat. Rozijnenmengsel erdoor mengen.
Het deeg tot een worst vormen en in de tulbandvorm leggen. Afdekken met aluminiumfolie en het deeg op een warme plaats circa 30 minuten laten rijzen.
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
De tulband(met aluminiumfolie erop) in midden van oven ca. 20 minuten bakken.
Aluminiumfolie eraf halen en de tulband in nog circa 10 minuten goudbruin en gaar bakken.
Uit de oven de tulband ongeveer 5 minuten in vorm laten afkoelen. Stort de tulband op een groot bord.
Royaal bestrooien met poedersuiker. Tulband laten afkoelen en vlak voor het ontbijt opnieuw met poedersuiker bestrooien.
bron: aangepast uit kookboek
Recept geplaatst op 04-04-2006 om 20:40:38 door en is 16527 keer bekeken.
|
Meer recepten
Recept reactie(s)
|