Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Welkom bezoeker, donderdag 21 november 2024.
Terug naar hoofdpagina Disclaimer en copyrights Contactformulier Toevoegen aan favorieten
Receptentabel

Gevulde varkenshaas met gebakken groenten

Recept informatie

Recept menugang Hoofdgerecht
Recept keuken Hollandse
Recept bereidingstijd 20 - 30 min
Recept aantal personen 4 pers.
Recept vegetarisch Vegetarsich: Nee
Recept waardering Nog geen sterren
Gevulde varkenshaas met gebakken groenten

Ingrediënten

1   ansjovisfilet 
50 gram zwarte olijven zonder pit 
3 teentje(s) knoflook, gepeld 
400 gram varkenshaas 
1   courgette 
1   aubergine 
2   uien. partjes 
1   rode paprika, stukjes 
3 eetlepel(s) olijfolie 
1 deciliter kippenbouillon 
2 theelepel(s) oregano 
  peper 
  zout 
20 gram boter 

Recept bereiding

Hak de ansjovis met de olijven en 1 teentje knoflook fijn.

Snijd het dikke gedeelte van de varkenshaasjes in en ­­ vul ze met het olijvenmengsel. Steek de varkenshaasjes dicht met cocktailprikkers en vouw ook het onderste dunne puntje om en steek het vast met een cocktailprikker.

Was de courgette en de aubergine en snijd ze in stukken van 4 cm dik. Snijd de stukken in vieren. Snijd de rest van de knoflook in plakjes.

Verhit 21/2 el van de olie in een braadpan en bak de uien al omscheppend 5 min. Voeg de courgette, de aubergine, de paprika en de knoflook toe en bak alles 3 min. al omscheppend. Voeg de bouillon, de oregano en peper en zout naar smaak toe en laat alles op een laag vuur in ± 7 min. met de deksel op de pan stoven.

Verhit gelijktijdig de rest van de olie met de boter in een koekenpan en bestrooi het vlees met peper en zout naar smaak. Bak de varkenshaasjes rondom bruin en net gaar. Keer ze regelmatig. Laat het vlees 5 min. rusten en snijd het in plakken. Serveer het vlees met de groenten. Lekker met couscous Marokkaans gekruid (Lassie).

bron: C1000

Recept geplaatst op 04-04-2006 om 10:09:58 door en is 32987 keer bekeken.

Meer recepten

Bekijk ook deze soortgelijke recepten:
Gevulde kipfilet in bladerdeeg Gevulde kipfilet in bladerdeeg
Gegrilde roodbaars met auberginepuree Gegrilde roodbaars met auberginepuree
Aardappelschotel met prei en gehakt Aardappelschotel met prei en gehakt
Stamppot Stamppot

Beoordeel recept Waardeer recept gevulde varkenshaas met gebakken groenten:
  

Recept reactie(s)

Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "gevulde varkenshaas met gebakken groenten".


Vet Onderstrepen Cursief