|
Appel ananas taart
|
Recept informatie
Ingrediënten
250 gram Bloem |
150 gram Suiker |
150 gram Boter of koude margarine |
2 eetlepel(s) Water |
3,5 kilo Appels |
5 Ananasschijven |
75 gram Gewelde rozijnen |
3 eetlepel(s) Kaneel |
Zout |
Recept bereiding
Bereiding van het deeg:
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Zeef de bloem boven een kom. 100 gram suiker aan de bloem toevoegen en er goed door mengen. Hierna de zout erbij doen en deze goed verdelen door de massa.
Snij de boter in de bloem met twee messen tot kleine klontjes.Voeg hierna het koude water toe en kneed het met een koele hand tot een soepel deeg. Vorm het deeg een bal en rol deze in plastic folie of dek de schaal af met plastic folie. Leg dit voor ongeveer 60 minuten in zijn geheel in de koeling
Bekleed hierna een vorm met 24 centimeter doorsnee met het deeg en houd een restant deeg apart voor de bovenkant
Als de taart gevuld is met de ananas/appel mengsel rol je van het overige deeg lange plakken die je kruislings over de taartvulling legt.
Bereiding van de vulling:
Snijd de appels in blokjes en meng de overige 50 gram suiker, kaneel en rozijnen door de appelblokjes. Leg op de bodem van de taart de ananasschijven en verdeel hierover het appelmengsel.
In het midden van de oven de appeltaart in 1 uur en 15 minuten goudbruin en gaar bakken.
Recept geplaatst op 31-03-2006 om 14:44:59 door en is 21145 keer bekeken.
|
Meer recepten
Recept reactie(s)
|